Michiel de Boer

Michiel de Boer

Dirigent Big Band Barendrecht

Michiel de Boer (1981) begon zijn muzikale weg bij fanfare Melodia uit Luttelgeest op bugel. Na het behalen van zijn Hafabra D diploma ging hij trompet jazz studeren in Groningen en Zwolle. Hier kwam hij in aanraking met musical en remplaceerde in de musical 42 street als trompettist. Tijdens zijn studie jazztrompet kreeg hij o.a. les van Kurt Weis, Peter van Soest (o.a. de Dijk), Jan Wessels en Jan Oosthof (Metropole orkest). Na deze studie werd de studie klassiek trompet opgepakt aan de HKU. Aldaar kreeg hij les van Arto Hoornweg en Willem van Vliet. Ook volgde hij masterclasses trompet in Amerika bij o.a. Roy Poper en Ken Larson. Beide bekende studio trompettisten uit de LA studio's die o.a. de (film)muziek hebben ingespeeld van Police Academy, Dances with Wolves en Star Wars. Deze masterclasses en zijn jazz achtergrond legde de basis voor een brede interesse, kennis en inzetbaarheid voor muziek.
Als trompettist heeft hij gespeeld en geremplaceerd bij zowel harmonie, fanfare, brassbands als commerciële orkesten. O.a. de Shell Harmonie, Corus Orkest, Symphonie Orkest Collegium Musicum, Veluwe Brass, kampioensdivisie brassband Rijnmond en het Nederlands Musical Orkest. In zijn muzikale loopbaan heeft hij o.a. mogen samenwerken met Bastiaan Ragas, Marleen van der Loo, Celine Purcell en John Vooijs. Daarnaast is hij ook als docent en dirigent verbonden bij verschillende verenigingen.
Naast het musiceren, doceren en dirigeren is hij als orkestcoördinator verbonden aan Stichting de Maatjes.