Laura van der Voort

Laura van der Voort

Dirigent MeezingKoor

Laura van der Voort zong op 16-jarige leeftijd in haar eerste band. Op 19 jarige leeftijd begon zij met liedjes schrijven. Na 3 jaar zangles is zij onder begeleiding van haar zanglerares zelf les gaan geven en dat doet zij nog steeds. Na vele jaren in Soulbands gezongen te hebben, formeerde zij een Jazzcombo, waarmee zij veel heeft opgetreden; Jazzstandards maar ook eigen stukken. Ook het theater lonkte, een opleiding volgde en zij ging bij muziektheatergezelschappen zingen en acteren. Toch was de lokroep van de muziek sterker en koos zij uiteindelijk voor een opleiding Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en liet Amsterdam achter zich.
Na 6 jaar studie voor het diploma Uitvoerend en Docerend Musicus breidde zij haar lespraktijk uit en vulde deze aan met cursussen zangtechniek, podiumtraining en songtekstschrijven. Zij gaf zanglessen aan de Havo voor Muziek en Dans, het Rotterdams Conservatorium, aan diverse muziekscholen en aan koren en theatergroepen. Als dirigent werkte zij voor het Neskoor.
Na haar studie heeft ze veel opgetreden met haar Jazzquartet, waar zij ook de muziek voor schrijft en zong ze op Jazz,- en Soulsessies. De door haar opgezette allroundfeestband The Happening wordt regelmatig ingehuurd voor feesten en bruiloften en op 4 juni 2011 heeft zij in Rotterdam een try-out gegeven van haar eerste theaterconcert.  Daarbij is ze volop bezig met de voorbereidingen voor een Maxi-single van haar Soulband, waar zij ook de stukken voor schrijft. Daarnaast heeft ze in opdracht van het Ministerie van OC&W meegewerkt aan een religieuze kinderbundel waar ze 5  Boeddhistische liedjes voor heeft geschreven.
Als zangdocent heeft zij inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Zowel de KNO afdeling van het Erasmus MC als het Ikazia ziekenhuis verwijzen patiënten naar haar door voor stemtraining en zij leert ook mensen met ademhalingsproblemen als hyperventilatie, astma en stotteren hun ademhaling te verbeteren.
Sinds juni 2009 dirigeert zij het Meezingkoor van onze vereniging. Door haar jarenlange ervaring als zangpedagoge heeft zij er sinds die tijd ook voor gezorgd dat het niveau van het Meezingkoor sterk is toegenomen. Wekelijks begint zij de repetitie met een kwartier stem- en ademhalingsoefeningen. Dit alles maakt dat de koorleden hun stem beter zijn gaan gebruiken, meer volume en bereik hebben ontwikkeld en geen blessures krijgen.