Stijn Derwig

Stijn Derwig

Dirigent Leerlingslagwerkgroep Volwassenen

Stijn Derwig heeft zijn directieopleiding genoten aan het CVA te Tilburg onder auspiciën van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs. Hij behaalde daar zijn diploma in februari 2006. Het bespelen van slagwerkinstrumenten zit Stijn al vanaf zijn vroege jeugd in het bloed. Begonnen op zwerfafval in de Westkapelse duinen volgde hij op het Brabants Conservatorium de opleidingen tot docerend en uitvoerend musicus slagwerk geïmproviseerde muziek met aantekening dansbegeleider.

Stijn is verbonden als docent slagwerk aan de Harmonievereniging Barendrecht sinds november 2003, en sinds oktober 2007 is hij slagwerkdocent op het CKE te Eindhoven waar hij de Hafabra opleidingen voor verzorgt. Ook is hij werkzaam als dirigent slagwerk bij de slagwerkgroepen van Muziekvereniging de Scheldezonen uit Hoogerheide. Hij is daarnaast al jaren als slagwerkdocent verbonden aan Adecco Kunstzinnige Vorming in Den Bosch. Zij zorgen door het hele land voor invaldocenten voor muziekscholen. Voorheen is hij als dirigent slagwerk verbonden geweest aan Drumfanfare Cornu Copiae uit Waalwijk, de slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekcorps, dirigent blazers bij Sos Goirle uit Goirle en bij de slagwerkgroep van Fanfare Excelsior uit Genderen. Tevens is hij een regelmatige organisator van ritmeworkshops voor iedereen die in groepsverband slagwerkritmes wil leren bespelen, op zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten. Opdrachten komen zowel van de kant van het onderwijs en Hafabra, alsmede van de kant van het bedrijfsleven (teambuildingsdagen).
Bij onze vereniging is Stijn actief bij de slagwerkgroep voor beginnende volwassenleerlingen.