Jan van der Meer

Jan van der Meer

Dirigent GelegenheidsOrkest

Jan van der Meer begon zijn muzikale loopbaan op jonge leeftijd, toen hij toekeek hoe zijn grote zus orgelles kreeg. Al gauw bleek hij er meer aanleg voor te hebben dan zij, dus de lessen schoven door naar Jan.
Tijdens zijn opleiding aan de Kweekschool kreeg hij veel muziekles, waaronder veel zingen met groepen. Zijn eerste ervaringen als koordirigent waren in diezelfde periode, hij leidde een kinderkoor en voerde met hen musicalachtige stukken uit.
In de jaren 80 volgde hij een cursus kerkmuziek en is organist in 3 verschillende kerken in Barendrecht en Rotterdam. Ook dirigeerde hij in het verleden  verschillende koren, stond als dirigent voor het Opstaporkest en het Meezingkoor van Harmonievereniging Barendrecht. .
Jan is momenteel de vaste invaldirigent bij een aantal orkesten van Harmonievereniging Barendrecht  en vaste dirigent bij het GelegenheidsOrkest.  Jan is lid van de vereniging en speelt  bes-bas bij het DagOrkest.