Bestuur Harmonievereniging Barendrecht

no_image

Voorzitter

De vereniging is momenteel zoekende naar een voorzitter. Iets voor jou? Neem contact op met iemand van het bestuur.

Maria Prooi

Secretaris

Maria Prooi is sinds 1992 lid van het bestuur met als takenpakket van het begin af o.a. ledenwerving en leerlingenbegeleiding. In 1994 kwam daar het secretariaat bij.
Op haar initiatief zijn veel nieuwe afdelingen bij de vereniging ontstaan zoals: Opstaporkest, Dagorkest, Volwassenleerlingenorkest, Juniorslagwerkgroep, Jeugdbeginnersslagwerkgroep, Volwassenbeginnersslagwerkgroep, omvorming van Leerlingenorkest naar Jeugdorkest, Meezingkoor, Blazersklassen en recentelijk weer een nieuw Leerlingenorkest voor volwassenen.
Dat het ledental nog steeds gestaag groeit is mede te danken aan haar nooit aflatende drang om "zieltjes te winnen" voor de vereniging.
Het secretariaat doet zij daarnaast ook met plichtsgetrouwe inzet. Met recht is zij eens ‘de moeder’ van de vereniging genoemd, want ze is dan ook de enige in de vereniging die ieder lid persoonlijk kent.
Maria Prooi werkte voor haar pensionering in januari 2013 als werkcoach/trainer bij het Werkbedrijf UWV. Vanaf die tijd doet ze full-time vrijwilligerswerk bij de Harmonievereniging en in de schaarse vrije tijd is zij ook actief als oppas oma voor haar kleindochter Fleur.

no_image

Harijati Ockeloen

Marloes Eenhuizen

Bestuurslid

Marloes Eenhuizen ging op 12-jarige leeftijd met haar moeder mee naar een introductiecursus klarinet. Dat was in de tijd dat de fanfare aan het omschakelen was naar een harmonieorkest. Haar moeder speelt nog steeds klarinet, maar Marloes zocht een ander geluid. Het werd een hoorn. Ze ging hoornlessen volgen bij Ivo Kouwenhoven en Jozé Aaftink en nu speelt ze al jaren op dinsdagavond in het harmonieorkest. Marloes is getrouwd met Joost, slagwerker bij Adrumaline. Hun zoontje Leon houdt net zoveel van muziek maken als zijn ouders en heeft een voorkeur voor slagwerk. Ook de rest van de familie (vader, moeder, broer en schoonzus) speelt met veel plezier bij de Harmonie.
In 2013-2014 werkte Marloes mee in een projectgroep om het beleid voor de komende jaren uit te stippelen. Het was daardoor een logische vervolgstap om lid te worden van het bestuur.

Martin Deuring

Bestuurslid

Op tienjarige leeftijd werd Martin lid van harmonievereniging Barendrecht. Na een aantal jaar slagwerkles is hij via het opstaporkest en leerlingenorkest doorgegroeid naar het harmonieorkest. Ook speelde hij bij de juniorslagwerkgroep en inmiddels al ruim tien jaar bij Adrumaline.
Naast muziek maken is hij ook altijd in voor andere activiteiten van de vereniging, bijvoorbeeld het kamp. Na een aantal jaar actief te zijn geweest in de kampcommissie gaat hij zich nu inzetten als bestuurslid.
Naast de harmonie speelt Martin ook graag een potje volleybal. Momenteel is hij werkzaam als engineer bij een bedrijf dat treinen, trams en metro’s maakt.

Anneloes Bodde-Timmerman

Bestuurslid

Door eerst op de blokfluit kennis gemaakt te hebben met muziek maken en het noten lezen is Anneloes op 8 jarige leeftijd klarinet gaan spelen bij Harmonievereniging Barendrecht. De handen waren net groot genoeg voor het instrument. Na vele jaren les en meerdere orkesten speelt ze nu nog steeds met veel plezier in het Harmonie Orkest.
Als trouw verenigingslid is Anneloes graag actief binnen de vereniging. Na eerder deelgenomen te hebben in enkele commissies ligt nu de uitdaging in het bestuur.
Naast het muziek maken sport Anneloes graag (o.a. jaren gekorfbald, wielrennen en wandelen) en houdt ze van lekker eten en drinken met vrienden en familie. Als pedagoog houdt Anneloes zich bezig met de kwaliteit van de kinderopvang en zorg.

Bart Mes

Bestuurslid

Bart Mes maakt sinds september 2016 deel uit van het bestuur van de Harmonie. Hij speelt baritonsaxofoon maar vanwege drukke werkzaamheden niet binnen een orkest van de Harmonie. Zijn zoon Marijn speelt tenorsaxofoon in B’tween. Bart is mede eigenaar van een detacheringsbureau in de pensioensector. Daarnaast is hij actief binnen het Zuidergymnasium in Rotterdam, secretaris van de Stichting Vrienden van Zeeverkennergroep Brandaen, voorzitter van de Ouderkring van het Gymnasium en jeugdleider bij de Roeivereniging Barendrecht.
Zaterdagochtend vroeg roeit Bart op het Waaltje om daarna in een motorbootje de jeugd van de Roeivereniging te begeleiden.
Bart is getrouwd met Miranda en samen hebben ze drie jongens.
Binnen het bestuur heeft Bart de vrije rol van algemeen bestuurslid en hoopt hij zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie vereniging!