Vertrouwenspersoon

Harmonievereniging Barendrecht streeft ernaar een veilige vereniging te zijn, waar iedereen met plezier bezig is met muziek maken. De vertrouwenspersoon helpt de vereniging bij het geven van een veilige omgeving, heeft een vertrouwelijke functie en is voor iedereen het eerste aanspreekpunt in het geval zich een ongewenste situatie voordoet.
Voorbeelden van ongewenste situaties:
·         Pesten of gepest worden;
·         Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je door een begeleider of mede-orkestlid benaderd en/of aangeraakt wordt, ervaar je als onprettig;
·         Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
·         Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging, het orkest of tijdens de muziekles;
·         Het gevoel hebben dat je door je huidskleur, geloof, afkomst of seksuele voorkeur er niet bij hoort;
·         Iemand heeft je beticht van ontoelaatbaar gedrag.
Wie is de vertrouwenspersoon?
Mijn naam is Carola Visser, 49 jaar en moeder van twee kinderen waarvan de jongste al jaren lid is van de vereniging. Ik ben werkzaam als arbeidsdeskundige en coach.
Waarmee kun je terecht bij de vertrouwenspersoon?
Mocht er iets gebeuren binnen de vereniging waar jij je niet lekker bij voelt en je wilt er graag over praten, dan kan je Carola mailen of aanspreken bij de vereniging. Zij zal dan luisteren en bespreken welke mogelijkheden er zijn. Misschien is het al een opluchting voor jezelf wanneer je vertelt wat er gebeurd is of waar je je zorgen over maakt. Het kan ook zijn dat er andere mogelijkheden besproken moeten worden en dat zij je door zal verwijzen naar de juiste persoon voor hulp, buiten de vereniging. Zie voor verdere informatie de website onder het kopje sociale veiligheid.
Contactgegevens: vertrouwenspersoon@harmoniebarendrecht.nl