DagOrkest

DagOrkest

in oktober 1998 is Harmonievereniging Barendrecht gestart met een nieuw orkest, het DagOrkest, dat muzikanten uit Barendrecht en omgeving in staat stelt overdag samen te musiceren.

Iedereen die een instrument bespeelt dat in een harmonieorkest thuis hoort kan lid worden van dit orkest. Doel is om overdag met elkaar op een ontspannen manier mooie en goed in het gehoor liggende muziek te maken.
Zowel leeftijd (21 tot 81 jaar) als niveau van de leden verschilt. Sommigen bespelen hun instrument nog maar enkele jaren, anderen al heel lang. Om mee te spelen is minimaal het niveau van het A-examen HaFa vereist.
Muzikanten van buiten de gemeente zijn ook van harte welkom. In het bijna 50 leden tellende orkest zijn nagenoeg alle instrumenten uit de harmoniebezetting vertegenwoordigd. De trompet-, trombone-  euphonium- en de klarinetsectie kunnen echter nog wel versterking gebruiken. Maar ook op de andere instrumenten is aanvulling op minimaal het hiervoor genoemde niveau welkom. Het DagOrkest treedt regelmatig op bij sociale en culturele evenementen en geeft jaarlijks bij CBS Smitshoek een speciaal optreden voor de midden- en bovenbouw van de school.
Het orkest was in 2006 ook de initiatiefnemer van de concerten op Bevrijdingsdag bij het Barendrechtse gemeentehuis en heeft sinds 2011 deze concerten verplaatst naar de  Dorpskerk in Barendrecht. Ook in december is het orkest actief met verschillende kerstoptredens.
Naast muzikaal bezig zijn heeft dit orkest ook een sociale functie.

Het orkest staat onder leiding van dirigent/componist Ivo Kouwenhoven uit Nieuw Lekkerland en repeteert op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur in Het Trefpunt.

Bekijk ook eens de pagina van Ivo Kouwenhoven