HarmonieOrkest

HarmonieOrkest

Het HarmonieOrkest bestaat uit gevorderde muzikanten (niveau B-examen). Jaarlijks speelt het orkest  op het verenigingfestival Muziek Centraal . Het orkest neemt regelmatig deel aan verschillende festivals. Op uitnodiging speelt het orkest ook bij plaatselijke en regionale festiviteiten. Op 4 mei verzorgen zij de muziek bij het defilé voor de gevallenen uit de oorlog.
In 2007 heeft het orkest een theatershowconcert gegeven in theater Het Kruispunt met als solist Ben Cramer en in  2008 een Najaarsconcert in Carnisse Haven samen met het Jeugdorkest van de vereniging. In 2009 heeft het orkest vier avonden de muzikale invulling verzorgd bij het theaterspektakel Kapoen in Carnisselande. Een megaproject met doorslaand succes en ruim 1000 bezoekers in die 4 avonden.
In 2011 hebben zij  ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan een concert gegeven in Het Kruispunt samen met Het Groot Niet Te Vermijden en in 2014 hebben zij een concert gegeven in de Dorpskerk met solisten uit eigen gelederen en ook van buiten de vereniging. Voor 2017 staat op 16 juni een groot concert in Het Kruispunt op het programma met als titel: Music Meets Movie met o.a. Toneelvereniging Barendrecht, Jordan Roy& popkoor Blendit.
Bijna alle  instrumenten van de harmoniebezetting zijn in dit orkest vertegenwoordigd.  Op zowel koperen- als houten blaasinstrumenten zijn nog leden welkom  (euphonium, hoorn, trompet, trombone, bes- en esbas, klarinet, dwarsfluit, alt-, tenor- en baritonsaxofoon, fagot en basklarinet). Het HarmonieOrkest telt bijna 60 leden in de leeftijd van 14 tot 85 jaar.
Het orkest repeteert op dinsdag van 19.30 tot 21.45 uur in Het Trefpunt.

Bekijk ook eens de pagina van Frank Hendriks