LeerlingenOrkest

LeerlingenOrkest

Het LeerlingenOrkest van de vereniging is een orkest voor beginnende jeugdige muzikanten die relatief kort (van ongeveer een half- tot twee jaar) les op hun instrument hebben.
Voor een deel wordt dit orkest gevoed met leerlingen van MuziekMaatjes en van de BlokfluitKids, deze laatste groep speelt ook met dit orkest mee, maar ook kunnen kinderen die enigszins hun instrument beheersen hierin meespelen.
Het is een opleidingsorkest, waarbij het accent ligt op het sámen musiceren, het naar elkaar luisteren en het oppikken van de muziektheorie.
De leerlingen van dit orkest stromen na het bereiken van niveau HaFa A-examen door naar het JeugdOrkest. Mede hierdoor is het LeerlingenOrkest sterk wisselend van samenstelling. Momenteel telt het orkest bijna 30 leden in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.
Het LeerlingenOrkest staat vanaf april 2009 onder leiding van Ivo Kouwenhoven.
Ook het LeerlingenOrkest treedt op bij Muziek Centraal en het Zomer- en WinterFeest in de Oude Dorpskern van Barendrecht.
Verder hebben zij regelmatig vriendjes- en vriendinnetjesrepetities, maar ook op de reguliere repetities zijn belangstellenden welkom om te komen luisteren (en als je het leuk vindt, lid te worden!)

Het orkest repeteert wekelijks op vrijdag van 15.45 tot 16.25 uur o.l.v. Ivo Kouwenhoven.

Bekijk ook eens de pagina van Ivo Kouwenhoven